Napraforgó Alapítvány
gyermek, képesség, fejlesztés, segítség, harmónia

Alapítvány

Segítséget várunk

Alapítványunk működését jelenleg állami támogatás híján – jóformán teljes egészében civil forrásból finanszírozzuk, önfenntartók vagyunk. Célkitűzéseinket a hozzánk fordulók szolgáltatásával, megnyert pályázatokkal, és külső támogatókon keresztül valósítjuk meg.

Amennyiben támogatni kíván bennünket, választhat a következő lehetőségek közül.

Szponzorálás

Ha nagyobb összegű, illetve rendszeres adományt, illetve természetbeni juttatással segíti alapítványunkat, a támogató részére adókedvezményre jogosító igazolást állít ki a pénzbeli, vagy természetbeni adományozásról.

A támogatót feltüntetjük az alapítvány megjelenő felületein. (honlap, kiadványok, bemutatkozó brosúrák, stb.) A szponzorálási feltételek a szponzor igénye alapján további lehetőségekkel bővíthetők.

1 százalékos adó

A jelenleg érvényben lévő jogszabályok alapján minden adózó állampolgár az NAV-nak befizetett személyi jövedelem adójának 1 %-a felett szabadon rendelkezhet.

Gyermekeink és a családok megsegítése érdekében várjuk az Önök 1 %-os felajánlásait. Az NAV-tól kipostázott adóbevallási csomagban található nyomtatványon kedvezményezettként minket jelöljön meg az alábbiak szerint.

Adományozás

Ha bármilyen kis összeggel, tárgyi eszközzel támogatja céljaink megvalósítását, azt hálásan köszönjük.

Adományát befizetheti postai csekken, vagy átutalással. Amennyiben csatlakozni kíván támogatóinkhoz, a Kapcsolat oldalon keresztül jelezze nekünk és elküldünk Önnek egy postán befizethető csekket.

Önkéntesség

Gyermekvédelmi munkánk során sok segítséget kapunk alkalmi segítőktől. A segítségnyújtás lehetősége sokrétű, mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő feladatot.

Ha szeretne önkéntesként bekapcsolódni alapítványunk tevékenységébe, keressen bennünket. Tájékoztatjuk az aktuális feladatokról.

Hagyatékozás

Ennek a támogatási formának hazánkban még nincs hagyománya, de egy végrendelettel számos gyermek vizsgálatát, fejlesztését oldhatnánk meg. A hagyatékozás lehetőségeiről alapítványunk jogi képviselője szívesen ad információt.

1%-os felajánlás

Kérjük, Ön is támogassa adója 1 százalékával a közhasznú Napraforgó Alapítvány a Sérült Gyermekekért alapítványt!

 

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ AZ ADÓ EGY SZÁZALÉKÁNAK FELAJÁNLÁSÁRA

  • Kérjük, töltse le és nyomtassa ki az Letöltések oldalon az Egyéb szakaszban található Rendelkező nyilatkozat című dokumentumot.
  • A dokumentumban két rendelkező nyilatkozatot talál, amelyet kivághat a keretek mentén.
  • A nyilatkozatot tegye bele egy olyan postai szabvány méretű borítékba, mely csak annyiban haladja meg a nyilatkozat méretét, hogy az abban elhelyezhető legyen (összehajtás nélkül elférjen benne a nyilatkozat).
  • A boríték elejére írja rá SAJÁT NEVÉT, LAKCÍMÉT és – nagyon lényeges – az Ön saját ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT.
  • Fordítsa meg a borítékot és ragassza le!
  • A ragasztást keresztezve írja alá a borítékot.
  • Ha Ön munkahelyén keresztül adózik, ott adja le ezt a borítékot! Leadáskor írja alá a kísérő jegyzéket is.
  • Ha Ön saját maga tölti ki és adja fel adóbevallását, úgy az APEH részére küldendő adóbevallási borítékjába tegye bele a kis rendelkező borítékot is.

Köszönjük, hogy adója 1 %-ával támogatja alapítványunkat.

Az alapítvány kuratóriuma

Igénybevétel

Térítésmentes

A kérelmező által írásban benyújtott kérelem, amely elfogadásáról a kuratórium elnöke dönt, a kérelmező szociális helyzetének és rászorultságának fegyelembe vételével.

Térítéses

A szolgáltatást igénybe venni szándékozó által befizetett térítési díj, amely minimális mértékét kuratórium határozatban rögzíti és közzéteszi.

Pályázat

A pályázó által írásban benyújtott és a kuratórium által elfogadott pályázat, amely teljes mértékben megfelel a kuratórium által közzétett pályázati kiírásnak.