Az én csoportnaplóm

4 000 Ft (ÁFA nélkül)

Példányadatok *

A példány készítéséhez meg kell adni az óvoda nevét. Az adatok vízjelként szolgálnak a nyomtatásnál.

Cikkszám: sku001 Kategória:

Leírás

Az én csoportnaplóm elektronikus könyv megjelenését sürgette az a hozzám küldött sok levél, telefon, amelyben azt kértétek, nem lehetne-e hozzájutni „Az óvodai nevelés és tanulás tervezése” című könyv alapján készült, számítógéppel készített tervezés anyagához. A könyv elkészült, bár már kicsit más, mint a számítógépprogram, hiszen az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjához kellett igazítani. Remélem sok segítséget, ötletet nyújt ahhoz, hogy lássátok, így is lehet tervezni!

Fontosnak tartom elmondani: az óvónő legalapvetőbb feladata, hogy csoportjában maximálisan biztosítsa a gyermek alapvető szükségletét, az érzelmi biztonságot. Nyugodt, családias, békés légkörben a gyerekek partnernek, barátnak, játszótársnak tekintik az óvónőt, szívesen tesznek vele mindent, mennek utána, mint kotlós után a kiscsibék. A szeretetteljes együttlétben a szokások-szabályok kialakítása is természetes, hiszen jó közérzetünkért alakítjuk ki őket közösen. úgy gondolom, hogy az óvodai nevelőmunkának jól átgondoltnak kell lennie, amely mindenkitől tudatos felkészülést igényel. A jó terv szabadságot, rugalmas alkalmazást, a gyerekekhez való igazodást biztosít. Segíti a folyamatok célirányos, célszerű egymásra épülését. Olyan tervezés kell, ami nem növeli az írásbeli munkát, segíti a gyerekek fejlődési ütemének nyomon követését, jelzi a fejlődésbeli lemaradást, láttatja az egyénhez kötődő feladatokat.

Az óvodai Nevelés Országos Alapprogramja nagyon nyomatékosan fogalmazza meg, „a játék a kisgyermekkor legfontosabb és legfejlesztőbb tevékenysége, elemi pszichikus szükséglete, s így az óvodai nevelés leghatékonyabb eszköze. Alapelvként fogalmazza meg, hogy a gyermeket tisztelet, elfogadás, szeretet és megbecsülés övezze, s a nevelés tegye lehetővé és segítse a gyermek személyiségfejlődését, a gyermek egyéni képességeinek kibontakoztatását. Ha tervezésünkben a gyermek legalapvetőbb tevékenységre, a játékra építünk, s ha figyelembe vesszük, hogy legjobban a napi természetes tevékenységbe ágyazott lehetőségek nevelnek, nem lesz nehéz dolgunk.

A bemutató kiadvány csak egy rövid kivonata illetve bemutatója kiadványunknak. A teljes elektronikus kiadványt (pdf formátumban) e-mailben forgalmazzuk, mivel az utánnyomás – a nyomdai költségek jelentős emelkedése miatt – a fogyasztói árat is jelentősen megemelné.

Az elektronikus könyvek olvasásához Adobe Reader programra van szükség.

A bemutató verzió ingyenesen letölthető.