Költözni szeretnénk

Kedves Szülők, Nagyszülők, Családok!

A 13 éve működő alapítványunk egy újabb mérföldkőhöz érkezett, melyet az Önök segítségével szeretnénk átlépni.2001 évtől dolgozik az alapítvány kitűzött céljai érdekében itt Káposztásmegyeren. Először egy, majd két helyen, mert nem fértünk el eredeti helyünkön (Megyeri u. 226, majd Megyeri u. 218 szám alatt is). Ez egyrészt öröm, hogy fejlődhettünk, de nehézségeket is jelentett, és jelent ma is.

Eljött az idő, hogy erőinket egy helyre koncentráljuk, hogy még jobban segíthessük Önöket, a gyermekeket, a hozzánk fordulókat.

A segítségüket kérjük!A „Több szem, többet lát” elvét szem előtt tartva, -kérve az égiek támogatását is, – olyan területet keresünk, ahol egy helyen működhet az alapítvány, lehetőleg közel a mostani helyhez, de mindenképpen Újpesten maradva.

Kérjük, ha tudomásuk van kiadó nagyobb, legalább 150 négyzetméter területű lakásról, helyiségcsoportról, esetleg családi házról, kérem értesítsenek a 06-20/ 323 7560 telefonszámon, vagy személyesen az alapítvány helyszínén. Fontos, hogy legyen legalább 2-3 nagyobb terem, amit mozgásfejlesztésre tudunk használni, illetve kisebb termek az egyéb gyógypedagógiai fejlesztésekhez. Azt a helyet szeretnénk megtalálni, amely mindenki számára minden szempontból a legmegfelelőbb lesz.

A költözés margójára:

Néhány gondolatban foglaltuk össze, miért van szükség a költözésre, az újabb Napraforgó Képességfejlesztő Központ kialakítására.

• Szükség van egy olyan helyre, ahová, ha egy kérdésekkel, gondokkal, aggodalmakkal, testi, lelki tünetekkel küszködő család belép, azt érzi, hogy itt őt előítélet nélkül, szeretettel, odafigyeléssel, együttérzéssel fogadják a szakemberek.

• Kell egy hely, ahová, ha egy kisgyermek belép, jó érzéssel, biztonsággal telik el és érzi, hogy itt minden azért történik, hogy neki segíthessenek.

• Kell egy hely, ahol a segítségre szoruló gyermekek, édesanyák, édesapák széles körű támogatást kaphatnak, mind gyermekük szellemi, testi fejlesztéséhez, mind lelki egyensúlyuk megteremtéséhez.

• Kell egy hely, ahol a szakemberek tevékenysége számukra elhivatottságot és nem munkát jelent. Ahol fontos az együttműködés, a családok, gyermekek több oldalról történő segítése.

• Kell egy hely, ahol a dolgozók elsődleges meggyőződése, hogy minden ember, korától függetlenül kincset rejt magában, melyet kibontakoztatni, képességeit a lehető legjobban felszínre hozni kötelességünk.

Várjuk ötleteiket, köszönjük fáradozásukat!Az alapítvány kuratóriuma nevében: Varanka Zoltánné, Panni néni, a kuratórium elnöke

Ilyen helyet szeretnénk:

Aztán vannak megint házak, melyekben békesség és öröm tanyázik. Ha megpillant az ember valahol egy ilyen házat: egyszerre úgy érzi, mintha hazaérkezett volna. Otthon szaga van a füstnek, mely belőle fölszáll. Nevet az ablaka, s az ajtaja hívogat. Az ember érzi benne a békét és a meleget, mely, mint egy láthatatlan napfény, beragyog mindent maga körül.

Az ilyen ház előtt hamarabb olvad el a hó. Tavasztól őszig virágot terem előtte a rét. Az ilyen ház körül a fák barátságosan lehajolnak, és bemosolyognak az ablakon. Az ilyen ház szerencsét hoz mindenkire….

Az ilyen ház jóvá szelídíti a benne lakó embert. Nyugalmassá, derűssé, bátorrá teszi. Aki építette, hosszú életű lesz, és még halálában is érzi a napsütötte fenyőtörzsek illatát s az örömet, mely elfogta akkor, midőn a bokrétát először tette föl a tetejébe.

Az ilyen házat jó szellemek őrzik. ….villám nem sújt a közelébe, zsindelyét nem fogja a tűzhely szikrája. Úgy terem benne a kacagás, mint körülötte a virág. Mint küszöbén a napfény.

Wass Albert: A funtineli boszorkány II.