Élettérkép készítés gyógyító ásványokkal

A természetben minden a tökéletes kör/gömb elérésére törekszik.

Nekünk, embereknek is fontos, hogy egy-egy krízis után, vagy egy-egy döntési helyzetben megtaláljuk az éppen megfelelő, aktuális homeosztatikus egyensúlyunkat.

Ezekben a sorsfordító helyzetekben nagyon jó módszer az un. „szociális atom” vagy ahogyan én nevezem: „élettérkép” elkészítése gyógyító ásványokból.

Miről is van szó? A módszernek művészetterápiás, de ásványterápiás hatása is van, illetve egy kicsit emlékeztethet a családfelállításra. Először a tanácskérő intuícióját használva a gyógyító kövek segítségével kiteszi az éppen aktuális élethelyzetét, problémáját, kérdését. Elemezzük, átdolgozzuk, majd az ideális helyzetet alkotjuk meg a szép kövek segítségével.

Rendszerszemléletben gondolkodva olyan erőteret hozunk létre, ami már gyógyító hatású, s az „életben” is megindít változásokat. A két képről fénykép is készíthető, amelyen még otthon tovább lehet dolgozni: leírni a felmerült gondolatokat, álmodni, hiszen olyan mély belső tudattalan rétegeket mozgósít, amely elindíthatja a belső gyógyító erők feléledésén keresztül az átrendeződéseket.

Ha kíváncsivá tettem, szeretettel várom!

Jelentkezni a Napraforgó Alapítvány telefonszámán, vagy az alábbi e-mail címen is lehet:

Szatmáry Ildikó tanácsadó szakpszichológus (szati868@gmail.com)

Kavics