Alapítvány

Egyszázalékos adó

Tisztelt Látogató!

Kérjük, Ön is támogassa adója 1 százalékával a közhasznú Napraforgó Alapítvány a Sérült Gyermekekért alapítványt!

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ AZ ADÓ EGY SZÁZALÉKÁNAK FELAJÁNLÁSÁRA

Kérjük, töltse le és nyomtassa ki az Alapítványi letöltések oldalon található című dokumentumot!

A dokumentumban két rendelkező nyilatkozatot talál, amelyet kivághat a keretek mentén.

• A nyilatkozatot tegye bele egy olyan postai szabvány méretű borítékba, mely csak annyiban haladja meg a nyilatkozat méretét, hogy az abban elhelyezhető legyen.!(összehajtás nélkül elférjen benne a nyilatkozat)
  • A boríték elejére írja rá SAJÁT NEVÉT, LAKCÍMÉT és – nagyon lényeges – az Ön saját ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT!
  • Fordítsa meg a borítékot és ragassza le!
  • A ragasztást keresztezve írja alá a borítékot!
  • Ha Ön munkahelyén keresztül adózik, ott adja le ezt a borítékot! Leadáskor írja alá a kísérő jegyzéket is!
  • Ha Ön saját maga tölti ki és adja fel adóbevallását, úgy az APEH részére küldendő adóbevallási borítékjába tegye bele a kis rendelkező borítékot is!

Köszönjük, hogy adója 1 %-ával támogatja alapítványunkat!

Az alapítvány kuratóriuma

Segítséget várunk

Alapítványunk működését jelenleg állami támogatás híján – jóformán teljes egészében civil forrásból finanszírozzuk, önfenntartók vagyunk. Célkitűzéseinket a hozzánk fordulók szolgáltatásával, megnyert pályázatokkal, és külső támogatókon keresztül valósítjuk meg.

Amennyiben támogatni kíván bennünket, választhat a lehetőségek közül:

• A kedvezményezett neve: Napraforgó Alapítvány a Sérült Gyermekekért
  • A kedvezményezett adószáma: 18104635-1-41

Szponzorálás

Ha nagyobb összegű, illetve rendszeres adományt, illetve természetbeni juttatással segíti alapítványunkat, a támogató részére adókedvezményre jogosító igazolást állít ki a pénzbeli, vagy természetbeni adományozásról. A támogatót feltüntetjük az alapítvány megjelenő felületein. (honlap, kiadványok, bemutatkozó brosúrák, stb.) A szponzorálási feltételek a szponzor igénye alapján további lehetőségekkel bővíthetők.

1%-os adó

A jelenleg érvényben lévő jogszabályok alapján minden adózó állampolgár az APEH-nek befizetett személyi jövedelem adójának 1 %-a felett szabadon rendelkezhet. Gyermekeink és a családok megsegítése érdekében várjuk az önök 1 %-os felajánlásait. Az APEH-től kipostázott adóbevallási csomagban található nyomtatványon kedvezményezettként minket jelöljön meg az alábbiak szerint:

• A kedvezményezett neve: Napraforgó Alapítvány a Sérült Gyermekekért
  • A kedvezményezett adószáma: 18104635-1-41

Adományozás

Ha bármilyen kis összeggel, tárgyi eszközzel támogatja céljaink megvalósítását, azt hálásan köszönjük.

Adományát befizetheti postai csekken, vagy átutalással. Amennyiben csatlakozni kíván támogatóinkhoz, a Kapcsolat oldalon keresztül jelezze nekünk és elküldünk Önnek egy postán befizethető csekket.

• A Napraforgó Alapítvány bankszámlaszáma: 57800143 – 10021141
  • Bank neve: Kápolnásnyék és Vidéke Takarékszövetkezet
  • SWIFT kód:

Legyen ön is önkéntes!

Gyermekvédelmi munkánk során sok segítséget kapunk alkalmi segítőktől. A segítségnyújtás lehetősége sokrétű, mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő feladatot. Ha szeretne önkéntesként bekapcsolódni alapítványunk tevékenységébe, keressen fel bennünket, vagy írjon levelet. Tájékoztatjuk az aktuális feladatokról.

Hagyatékozás

Ennek a támogatási formának hazánkban még nincs hagyománya, de egy végrendelettel számos gyermek vizsgálatát, fejlesztését oldhatnánk meg. A hagyatékozás lehetőségeiről alapítványunk jogi képviselője szívesen ad információt.

Szolgáltatás igénybevétele

Az alapítvány szolgáltatásainak igénybevétele történhet térítés ellenében, ingyenesen, vagy pályázat útján.

A térítéses szolgáltatás igénybevételének feltétele: a szolgáltatást igénybe venni szándékozó által befizetett térítési díj, amely minimális mértékét kuratórium határozatban rögzíti és közzéteszi.

Az ingyenes szolgáltatás igénybevételének feltétele: a kérelmező által írásban benyújtott kérelem, amely elfogadásáról a kuratórium elnöke dönt, a kérelmező szociális helyzetének és rászorultságának fegyelembe vételével.

A pályázat útján történő szolgáltatás igénybevételeinek feltétele: a pályázó által írásban benyújtott és a kuratórium által elfogadott pályázat, amely teljes mértékben megfelel a kuratórium által közzétett pályázati kiírásnak.

Közhasznúsági jelentések

Minden évben közzétesszük közhasznúsági jelentésünket. A jelentések PDF formátumban letölthetőek az Alapítványi letöltések menüpontban.